Spinnen in huis

Spinnen in huis

Belangrijke informatie over spinnen in huis

 

Gemiddeld bevat een hygiënisch huis 1500 spinnen. Vooral in juni en september tref je de meeste spinnen aan in huis. Het najaar vormt daarbij het toppunt: de volwassen geworden mannetjes gaan dan op zoek naar de vrouwtjes om te paren. Geen wonder dat de spinnen in die periode uit hun schuilplaatsen komen en door je huis paraderen.

Nog meer cijfers? Krijg alvast de kriebels, want een Engelse studie telde 130,8 spinnen per m² weiland oftewel meer dan 130 miljoen per km².

Schuilplaatsen van spinnen binnenhuis

 

Niet alle spinnen houden van hetzelfde klimaat: de ene gaat voor een droge zolder, de andere voor een vochtige kelder. Waar insecten zijn, zitten spinnen, want dat zijn hun prooidieren. Insecten vind je vooral op die plaatsen in huis waar je niet zo vaak komt: zolder en kelder dus. Insecten komen verder af op afval en etensresten. Achter het fornuis willen wel eens etensresten vallen, die insecten lokken. Ook op en rond de vuilniszakken tref je er veel aan.

Waar verschuilen die beestjes zich binnen dan?
Overal eigenlijk…

  • Op zolder
  • In de kelder
  • Achter valse plafonds
  • Achter plinten
  • Holle ruimtes in huis
  • In afvoerbuizen
  • Achter het fornuis in de keuken…

Spinnen uitroeien of inperken/verwijderen?

 

De spinnen in je huis uitroeien is onbegonnen werk. Het zijn er nu eenmaal zoveel dat geregeld een spin doden of uit huis verwijderen, niet helpt om de hele spinnenpopulatie uit te roeien.

Je kan hun aantal natuurlijk binnen de perken proberen te houden, maar ook dat is vechten tegen de bierkaai. Bedenk dat minder spinnen in huis meer voedsel ter beschikking hebben, waardoor ze meer eieren leggen en meer babyspinnetjes krijgen.

Soms zegt men dat spinnenwebben stuk maken helpt om spinnen te verjagen / verwijderen . Dat klopt eigenlijk niet, want spinnen denken niet logisch na. Ze proberen in eerste instantie gewoon op dezelfde plaats het web opnieuw op te bouwen. Na verloop van tijd verhuizen spinnen weliswaar hun web, maar ze zullen daarbij wel binnenshuis blijven.

Wij adviseren u om de huisspin te vangen en buiten te zetten of deze met een stofzuiger op te zuigen en daarna de zak of bij de zakloze stofzuiger het compartiment buitenshuis te legen om de overlast binnenshuis zo veel als mogelijk te beperken.

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de buitenspin zoals de kruisspin binnen komt door raam of rooster dan adviseren wij u om aan de buitenzijde een behandeling uit te laten voeren om hier gegarandeerd van te zijn verlost.

Onze klanten

Heeft u last van Spinnen en wilt u hier zo snel mogelijk van af? Wij helpen u graag!